15 sep

2016

Team R-Vent gaat de uitdaging aan!

Categorieën: Nieuwsberichten

Team R-Vent gaat de uitdaging aan!

Team R-Vent gaat de uitdaging aan!

Vorig jaar werd Ruben Broers door een collega gevraagd om voor een goed doel te proberen geld in te zamelen; door zich te laten sponsoren om op de fiets de Mont Ventoux te beklimmen. Hij ging de uitdaging aan en staat 24 september voor de tweede keer aan de voet van de berg, samen met een drietal collega’s van Bergschenhoek Luchtcomfort om samen als Team R-Vent de berg ‘te nemen’. 

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Vorig jaar werd Ruben Broers door een collega gevraagd om voor een goed doel te proberen geld in te zamelen; door zich te laten sponsoren om op de fiets de Mont Ventoux te beklimmen. Hij ging de uitdaging aan en staat 24 september voor de tweede keer aan de voet van de berg, samen met een drietal collega’s van Bergschenhoek BV om samen als Team R-Vent de berg te ‘nemen’.

Trees Borkus-Henskens - Heraut

Enthousiast reageren op een voorstel was één, maar daar kon het natuurlijk niet bij blijven.

“Fietsen deed ik nog niet als sport, maar ik heb een fiets gekocht en na een korte voorbereiding stond ik vorig jaar voor de eerste keer samen met 330 andere fietsers bij die hoge berg. Het resultaat: ruim € 192.000,- voor het goede doel bij elkaar geklommen. Dit jaar ga ik weer mee om samen met 440 mede fietsers/hardlopers voor de goede doelen van Alpentocht.nl zo veel mogelijk geld op te halen. Dit jaar onder andere voor Kika, Make a Wish en de stichting Support Casper. Twee tot drie keer per week train ik om goed voorbereid aan de start te kunnen staan.”

Installatietechniek

In 2012 besloten drie collega’s – allen werkzaam in de installatietechniek – een sponsorfietstocht te organiseren voor het Olivia Hendrickx Research Fund. Met een groep van 35 fietsers en supporters reisden zij af naar Frankrijk om daar de Alpe d’Huez te beklimmen. Een jaar later stond de tweede editie van de Stichting ‘Fietsvrienden strijden tegen kanker’ in de agenda. Het aantal deelnemers – fietsers, hardlopers, wandelaars – steeg tot 156 er werd maar liefst 37.000 euro opgehaald. Door de vele positieve reacties kwam er ook een derde tocht met een opbrengst van 55.000 euro. Voor Alpentocht 2015 werd besloten de rit te verplaatsen naar de Mont Ventoux. De Alpentocht was vorig jaar met 336 deelnemers volgeboekt en een serieus installatie-evenement geworden. Met een hechte groep die gezamenlijk een doel voor ogen heeft; samen de strijd aangaan tegen kanker. De organisatie kon 192.935 euro over maken naar de goede doelen!

Motivatie

“Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om deel te nemen aan de tocht,” weet Ruben inmiddels. “Zelf vind ik het belangrijk dat er voldoende gelden blijven komen voor onderzoek. Kanker is een ziekte waar iedereen een keer zelf of in de naaste omgeving mee te maken krijgt, dus het raakt ons allemaal. Elke deelnemer betaalt zijn eigen kosten voor deelname, zodat alle sponsorgelden naar de goede doelen kunnen; dat hebben we er met elkaar graag voor over.”

Je mag de berg eenmaal op, maar ook vaker. “De meesten houden het bij die eerste keer; dat vond ik vorig jaar ook genoeg. Maar dit keer heb ik wel meer kunnen trainen, omdat ik het nu langer van tevoren wist.”

Woensdag 21 september rijdt Ruben richting Frankrijk waar hij op een camping in de buurt zijn tent opslaat. De 24ste zal om half tien het starsein klinken voor de beklimming. “Er gaat dit keer ook een slager uit Rotterdam mee die niet alleen samen met een team gaat fietsen, maar ook een barbecue verzorgt na de beklimming.”

De beklimming is 21 km lang met een stijgingspercentage van 12% en loopt over de gewone openbare weg. Halverwege staat een dj en er is wat te drinken om op krachten te komen. “Vorig jaar kostte de klim me twee uur en negen minuten. Verbeteren van de tijd is geen doel op zich, maar wel een sportieve uitdaging.”

Er kan nog worden gesponsord op het R-Vent team. Informatie over het event kunt u vinden op www.alpentocht.nl