9 mrt

2017

5S Introductietraining

Categorieën: Nieuwsberichten

5S Introductietraining

5S Introductietraining

Voor onze vestiging in Bergschenhoek zijn we van start gegaan met de 5S introductie training. De training wordt gegeven voor Wouter van der Meijde van Perflexxion.

5S is een manier van werken die je helpt de kwaliteit van werkprocessen te verbeteren en om een functionele, schone en verzorgde werkplek te krijgen en te houden. Door de toepassing van 5S ga je eerder afwijkingen zien. Als je werkplek een ongeorganiseerde bende is vallen afwijkingen en zaken die niet in orde zijn veel minder op. Daardoor kunnen ze ook niet aangepakt en verbeterd worden. Als alles netjes, opgeruimd en schoon is, valt een afwijking veel eerder en beter op en kun je er iets aan doen.

5S is een manier van werken die helpt om:

- allerlei soorten verspillingen in het werk tegen te gaan;

- de kwaliteit van het werkprocessen te verbeteren;

- een schone en verzorgde werkplek te krijgen én te houden.

De eerste trainingen zijn geweest en door de interactieve training zijn er al veel goede ideeën naar voren gekomen. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de praktijk waardoor het tastbaar en direct uitvoerbaar is. De komende weken zullen alle afdelingen in Bergschenhoek de training krijgen en hopen we dit ook verder in de organisatie uit te kunnen rollen. De eerste reacties zijn enthousiast en kritisch, wat een goede zaak is als het gaat om 5S!