The Green Branch

Milieuprestaties Bergschenhoek bedrijven in Nederland

Binnen de werkmaatschappijen van de Bergschenhoek Groep wordt aandacht besteed aan verduurzaming door o.a. de CO2 uitstoot te beperken. Omdat onze bedrijfsomvang aan verandering onderhevig is door verkoop en toevoeging van bedrijven, rekenen we de CO2 uitstoot niet alleen uit per bedrijf, maar brengen het ook terug naar het aantal medewerkers.

De uitstoot CO2 per medewerker lag in 2022 0,8 ton lager dan in 2021. Een mooie prestatie.

Elk jaar compenseert de Bergschenhoek Groep de CO2 uitstoot die in het jaar niet gereduceerd is. Dat was in 2022 99 ton! Dat is gecompenseerd in samenwerking met The Green Branch, een organisatie die in het zuiden van Brazilië gedegradeerd land herstelt tot een biodivers bos. Als compensatie voor 99 ton CO2 uitstoot heeft The Green Branch voor ons 2.475m2 land herbebost dmv de aanpoot van 159 biodiverse bomen.  

Wij zijn dankbaar voor de samenwerking met The Green Branch en hebben ook voor 2023 een contract afgesloten om onze CO2 uitstoot te compenseren en blijven op deze manier impact maken. Naast dat we uiteraard aandacht hebben aan de reductie van CO2. 

Zo voldoen we aan de informatieplicht energievoorziening, waardoor we in kaart krijgen welke maatregelen we kunnen nemen om de CO2 uitstoot te verlagen. Later dit jaar kunnen we daar meer informatie over verstrekken.

Naast CO2 uitstoot hebben we ook aandacht voor o.a. het huishoudelijk watergebruik en afval. Mocht je duurzame ideeën hebben die doorgevoerd kunnen worden in onze bedrijven, laat het dan vooral weten!

Het project waarin wij als de Bergschenhoek Groep zitten heeft onlangs de triple Gold standaard gehaald voor de validatie van de Climate, Community and Biodiversity Standard. Dat betekent dat naast het opslaan van CO2, het project een uitzonderlijke impact maakt op de lokale mensen, het hele ecosysteem en op biodiversiteit.

MVO   

Sociaal jaarverslag

Hieronder vindt u het Sociaal jaarverslag 2022 van Bergschenhoek Groep.