8 okt

2018

Workshop Oostlanddag in het Experience Center

Categorieën: Nieuwsberichten

Workshop Oostlanddag in het Experience Center

Nadat de branches met elkaar waren besproken koos voorzitter van Ondernemend Lansingerland Jan Houweling voor een bedrijf in de bouw om daar de gasten tijdens de middag van de naderende Oostlanddag te ontvangen. Het is voor hem de vijfde keer dat hij lid is van de werkgroep die de Oostlanddag organiseert.

“We worden gastvrij ontvangen bij Bergschenhoek B.V. waar directeur Corine Rook ons zal rondleiden en alles over het bedrijf en het ernaast gelegen Experience Centre kan gaan vertellen. Zij is een ondernemer van deze tijd en naast haar werk op meerdere fronten actief binnen het bedrijf. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen er een kans en bovendien heeft zij oog voor het hergebruik van materialen in een reclycleproces.”

De workshop
Na de rondleiding zal in het pand de workshop van start gaan. “In de hoop dat we snel doorhebben uit welke branche de deelnemers komen. Zijn ze uit de bouw, dan hopen we dat dit veel directe input oplevert en we met elkaar de diepte in kunnen. Want we staan aan de vooravond van veel veranderingen; zowel op het gebied van de techniek als van de innovatie. Ik ben er van overtuigd dat we over tien jaar in een compleet andere tijd leven en werken. Zo denk ik dat er bijvoorbeeld veel meer met robots gewerkt zal gaan worden en met 3D prints. Het is een bewustwordingsproces waar we in zitten. Dus kijk vooruit en speel er op in met je bedrijf. Dat is met name noodzaak voor mensen in de bouw.”
De cv ketels zullen verdwijnen, er komt steeds meer zelfvoorzienendheid in de woningen en bedrijfspanden. “We moeten klimaatadaptief bouwen en die trend zet zich voort. Met hergebruik, opvang van regenwater, enz. Bevinden zich in het gezelschap van die middag minder mensen vanuit de bouw, dan zullen we waarschijnlijk iets minder de diepte in gaan, maar wel inspiratie vinden in de mogelijkheden die we voor de toekomst al kennen.”

Inhaker
Jan is er van overtuigd, dat de spreker van de avond Ruud Veltenaar er de man naar is om in te haken op hetgeen de ondernemers met elkaar in de middag en de workshops hebben besproken. Hij is er tevens mede trots op dat de acht partijen die de Oostlanddag met elkaar organiseren – LTO Glaskracht, Rabobank, Ondernemend Lansingerland, VNO-NCW, OVPN, NOOVA en de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp – kunnen bogen op een unieke samenwerking met een succesvolle en ook na tien jaar nog steeds druk bezocht en aantrekkelijk dag voor de ondernemers.
“Ditmaal richten we met elkaar de blik vooruit. Niet alleen naar productinformatie, maar ook met de vragen: weet je wie over tien jaar je klant is? Wat je product is en waar je inkomsten dan uitkomen? Interessant genoeg om daar met elkaar over in discussie te gaan; in elk geval ook heel inspirerend.”

Bron: De Heraut