3 apr

2018

Corine Rook CEO Bergschenhoek Groep B.V.

Categorieën: Nieuwsberichten

Corine Rook CEO Bergschenhoek Groep B.V.

Corine Rook CEO Bergschenhoek Groep B.V.

‘Vertrouwen staat niet op de balans van organisaties, maar het is ontegenzeggelijk één van de belangrijkste immateriële activa”

Deze mooie woorden over vertrouwen heb ik tot me genomen tijdens een boeiend gesprek met (de inmiddels overleden) hoogleraar bedrijfseconomie Tjeu Blommaert.

Gezond vertrouwen in organisaties zie ik als een groot goed. Mijn functie kan ik alleen dan goed uitvoeren, als ik kan vertrouwen op de mensen om mij heen. Voor mijn collega’s geldt hetzelfde. Zij moeten op mij kunnen vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat je vertrouwen alleen kunt krijgen als je het zelf ook geeft. Een cultuur van gezond vertrouwen maakt dat teams goed samenwerken. Heet geeft ruimte voor de ‘hoe’ en voor verantwoording van juiste keuzes.

Natuurlijk ook met een basis van gezond vertrouwen blijven binnen organisaties regels en kaders nodig. Maar het schept een klimaat van vrijheid en stimuleert daarmee innovatie, intrinsieke motivatie, eigenaarschap en samenwerking. Het maakt uiteindelijk de bedrijfsvoering efficiënter en de medewerkers gelukkiger. Win-win door vertrouwen, hoe mooi is dat!